برگزاری کلاس ها و آزمون رسمی زبان ترکی (TOMER)

 

آزمون بین المللی تومر TÖMER یکی از آزمون‌های مربوط به تعیین سطح زبان ترکی است که برای ورود به تمامی دانشگاه‌های ترکی زبان، ورود به برخی از مشاغل در کشور ترکیه و همچنین گرفتن اقامت ترکیه الزامی می باشد. آزمون زبان تومر به عنوان یکی از معتبرترین دوره‌های زبان ترکی است که در سال 1994 توسط دانشگاه آنکارا پایه گذاری گردید.

آزمون تومر مخفف Türkçe Öğretim Merkezi به معنی مرکز آموزش زبان ترکی است و همچون مدارک زبان انگلیسی TOEFL و IELTS برای تحصیل در ترکیه و ورود به دانشگاه‌های این کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.

در آزمون تومر مهارت خواندن، گوش دادن، صحبت کردن، نوشتن و گرامر افرادی که زبان ترکی را به عنوان زبان دوم خود انتخاب کرده‌اند، ارزیابی می‌شود. آزمون زبان تومر شامل 100 سوال است که متقاضی باید در مدت 240 دقیقه به این سوالات پاسخ دهد و نتیجه آزمون که شامل چندین سطح از A1 تا C1 است که معمولاً طی 3 الی 15 روز بعد از انجام آزمون به متقاضی اعلام می‌شود.

نام بخش حداقل نمره حداکثر نمره
گوش دادن (Dinleme) ۱۵ ۲۵
خواندن (Okuma) ۱۵ ۲۵
مکالمه دو نفره (karşılıklı konuşma) ۹ ۱۵
صحبت کردن تک نفره (Sözlü Anlatım) ۶ ۱۰
نوشتن (Yazılı Anlatım) ۱۵ ۲۵

انواع مختلف مدرک تومر

دو نوع مدرک تومر به صورت کلی وجود دارد که عبارتند از:

دیپلم تومر (Diploma): این نوع مدرک برای همیشه معتبر است و با یک بار شرکت در آزمون زبان تومر تسلط متقاضی به زبان ترکی سنجیده و تائید می‌شود. افراد متقاضی ادامه تحصیل در ترکیه باید حداقل نمره ی C1 را در این آزمون کسب کنند و افرادی که مایل به کار در ترکیه هستند، با کسب نمره ی C2 نیز می توانند در این کشور فعالیت کنند.

گواهینامه تومر (Sertifika): اعتبار این مدرک بین 6 ماه تا 2 سال است و در دوسطح مقدماتی (TEMEL) و متوسط (ORTA) برگزار می‌شود. اعتبار گواهینامه‌ی مقدماتی 6 ماهه است و متقاضی باید امتیاز B2 را کسب کند تا بتواند گواهینامه‌ی متوسط را به دست آورد. برای به دست آوردن گواهینامه متوسط که 2 سال اعتبار دارد باید حداقل امتیاز B1 کسب شود. 

 نمونه مدرک آزمون تومر
این آزمون شرایط خاصی ندارد و افراد علاقه مند با هر گروه سنی می توانند شرکت کنند

نتیجه و نحوه امتیازدهی آزمون تومر

آزمون تومر شامل 6 سطح از A1 تا C1 است که هر بخش شامل دو قسمت است و در ادامه مطلب درخصوص هر بخش توضیحات لازم داده شده است:

سطح A1: در این سطح توانایی افراد در پاسخگویی به سوالات ساده سنجیده می‌شوند و درصوت پاسخ دادن به این سوالات ساده سطح اول را با موفقیت پشت سر می‌گذارند که نتیجه این بخش نمره 20 تا 49 است.

سطح A2: در این سطح دانش پایه زبان متقاضی ارزیابی می‌شود و نحوه امتیازات در این سطح از نمره 50 تا 59 است که متقاضی با پاسخگویی درست موفق به کسب سطح مبتدی می‌شود.

سطح B1: در این سطح فرد باید دانش متوسط زبان ترکی داشته باشد که براساس آن بتواند کارهای شخصی خود را انجام دهد و نتیجه این بخش نمره 60 تا 69 است. داشتن این سطح از آزمون تومر برای اکثر دانشگاه‌ها قابل قبول است. 

سطح B2: در این سطح شخص باید دانش خوب و معقولی از زبان ترکی داشته باشد تا به راحتی بتواند از زبان ترکی استفاده کند و درجه این سطح بین نمره 70 تا 79 است. 

سطح C1: در این سطح فرد باید دانش بسیار خوبی از زبان ترکی داشته باشد و بتواند در سطح عالی به زبان ترکی تسلط داشته باشد و درجه این سطح بین نمره 80 تا 89 است. 

سطح C2: این سطح بالاترین سطح در زبان ترکی است که در آن فرد می‌تواند زبان ترکی را مانند زبان مادری خود بداند و صحبت کند و درجه این سطح بین نمره 90 تا 100 است. 

اگر فردی هیچ دانش زبان ترکی نداشته باشد می‌تواند در دوره‌های تومر شرکت کند و در پایان در آزمون مربوطه شرکت کند و مدرک تومر را دریافت کند. دروه‌های زبان تومر به چهار دسته مبتدی، متوسط، پیشرفته و دیپلم تقسیم می‌شوند و در انتهای هر دوره متقاضی با شرکت در آزمون مدرک آن دوره را کسب می‌کند.

مدارک مورد نیاز برای شرکت در آزمون تومر :

متقاضیان برای ثبت نام در آزمون تومر باید دو قطعه عکس پرسنلی، کپی پاسپورت و یا ترجمه شناسنامه به زبان ترکی را برای مرکز برگزاری آزمون زبان تومر ارسال کنند و همچنین هزینه 100 یورو برای نوع گواهینامه یا مبلغ 150 یورو برای نوع دیپلم را پرداخت کنند تا ثبت نام با موفقیت انجام شود.

نکته: هزینه های شرکت در آزمون تومر به صورت سالانه تغییر پیدا میکند.

جهت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر با شماره ی زیر به صورت مستقیم و یا از طریق واتساپ تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *