چطور گواهی تمکن مالی برای ویزای تحصیلی ایتالیا آماده کنیم؟

STUDY IN ITALY

تمکن مالی ویزای ایتالیا

اگر قصد دارید برای ویزای تحصیلی ایتالیا اقدام کنید، یکی از مهم‌ترین مدارکی که باید آماده کنید گواهی تمکن مالی است. تمکن مالی یعنی گواهی مانده حساب بانکی و گردش حساب شش ماه اخیر که همه تراکنش‌های ورودی و خروجی را شامل می‌شود.

مجردها: عموماً از حساب یکی از حامیان مالی (مثل پدر، مادر) تمکن می‌گیرند.
متأهل‌ها: می‌توانند از حساب خودشون یا همسرشون استفاده کنند.

چالشی که برای متأهل‌ها وجود دارد این هست که بعد از اتمام مبلغ تمکن و هنگامی که این مبلغ در سال اول به اتمام می‌رسد، قرار هست چه کسی در ادامه ساپورتشون کند؟

نکاتی که باید حتماً رعایت کنید:
1- نرخ واقعی ارز رو در نظر بگیرید:
به یاد داشته باشید که آفیسرهای سفارت ایتالیا از قیمت واقعی یورو و دلار در بازار آزاد خبر دارند، پس به همین دلیل، مبلغ تمکن مالی‌ را حتماً به نرخ ارز آزاد (و نه نرخ دولتی) محاسبه کنید. مثلاً ممکنه بانک‌ها نرخ تبدیل یورو را ۵۰ هزار تومان حساب کنند، ولی سفارت قیمت واقعی بازار را ملاک قرار می‌دهد.

2- گردش و مانده حساب باید منطقی باشد:
این نکته خیلی مهمه که سفارت فقط به مبلغ مانده حساب نگاه نمی‌کند؛ گردش حساب هم دقیق بررسی می‌شود.

مانده حساب معقول:
برای مثال، اگر مانده حسابتون ۵۰۰ میلیون تومان است، اما در شش ماه گذشته تراکنشی کمی داشتید، این موضوع می‌تواند مشکوک به نظر برسد. گردش یا مانده حساب میتواند متناسب با سبک زندگی و درامد فرد باشد. بطور مثال طبیعیه که والدی از مشاغل آزاد، تراکنش های بیشتر با ارقام بیشتری داشته باشد.

گردش حساب طبیعی:
سفارت انتظار دارد که حساب شما به‌طور طبیعی فعال بوده باشد. یعنی تراکنش‌های منظم، مبالغ واریزی و برداشت منطقی و متعادل نشون‌دهد یه حساب طبیعی(خرج ومخارج زندگی) و معتبر باشد.

اگر از دو حساب استفاده می‌کنید:
حتماً برای هر دو حساب هم گردش و هم مانده رو ارائه کنید. مثلاً اگه یکی از حساب‌ها گردش خوب دارد و دومی مانده مناسبی، فقط ارائه یکی از این دو کافی نیست و باید از هردو گردش و مانده نشون بدهید.

3- اگه گردش‌سازی می‌کنید، دقت کنید:
بعضی بانک‌ها توی ریز تراکنش‌ها حساب واریزکننده رو هم مشخص می‌کنند. حالا اگه دائم از یه یا دو حساب خاص پول واریز کنید، ممکنه افیسر سفارت به این قضیه شک کند. بهتره مبالغ رو پراکنده و از چند حساب مختلف واریز کنید. حواستون باشد که توی دو ماه آخر، مبالغ سنگین رو وارد یا خارج نکنید. این کار مشکوک به نظر می‌رسد.

4- هزینه‌های هتل و تأثیرش روی تمکن:
موقع رزرو هتل، قیمتش خیلی مهم است. معمولاً هزینه هتل از حدود ۵۰ یورو برای هر شب شروع می‌شود. اگر یک هتل گرون ‌قیمت است ، مثلاً با ۴۰۰ یورو در شب رزرو کنید، برای یه هفته باید حدوداً ۳۰۰۰ یورو تمکن اضافه‌تر نشان باید بدید. پس منطقی رزرو کنید.

5- حساب‌های خاص و تمکن:
اگر از حساب بلندمدت یا سودده استفاده می‌کنید، باید حساب متصل به اون رو هم ارائه بدید، چون معمولاً این حساب‌ها گردش زیادی ندارد.حساب ارزی هم می‌تونی ارائه بدید، ولی یادتون نرود گردش حساب ریالی رو هم باید ضمیمه کنید.

6- افتتاح حساب ارزی:
اگه قصد دارید حساب ارزی ارائه بدید، حتماً حداقل 6 ماه قبل از تاریخ سفارت افتتاحش کنید.

7- تراکنش‌های بزرگ:
اگه توی شش ماه اخیر تراکنش‌های سنگین داشتید (مثلاً فروش یا خرید با مبالغ بالا)، حتماً ترجمه مدارک مربوط به اون‌ها رو هم ضمیمه کنید. اینطوری سفارت راحت‌تر مدارکت رو بررسی می‌کند. در نتیجه تمام این نکات برای این مطرح شده که تمکنتون را در منطقی ترین حالت ممکن ارائه شود.

مانده حساب 31 دسامبر

یکی از مدارک مورد نیاز برای بورسیه و یا تخفیف شهریه با عدد ایزه در بعضی مناطق ، مدرکی به نام مانده حساب 31 دسامبر می باشد. متقاضیان سال تحصیلی 2025 و 2026 میتوانند با نظارت بر باقی مانده ی حساب خود ،مبلغ را به حداقل کاهش دهند.

نکات مهم:

1- هدف پایین نگه داشتند مانده ی حساب در تاریخ مشخص شده می باشد(هرچه عدد ایزه پایینتر ، شرایط بهتر) شماره حساب بانکی، شماره شبا (شماره حساب بانکی بین‌المللی) یا هر نوع شناسه دیگری در بانک‌ها است، می‌توانم اطلاعات بیشتری در این زمینه ارائه کنم.

2- انجام تراکنش در بازه زمانی قبل و بعد 31دسامبر(زیرا ممکن است بانکی بدون انجام تراکنش مانده حساب یک روز را صادر نکند) .

مانده حساب ۳۱ دسامبر (11 دی ماه)

گواهی مانده حساب 31 دسامبر، یکی از مدارک مورد نیاز برای بورسیه استانی در برخی از استان‌ها می‌باشد.

نکاتی که باید به آن توجه گردد:

1- مانده حساب در روز ۳۱ دسامبر بهتر است بین ۵۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون باشد.

2- حتما در روز ۳۱ دسامبر (11 دی ماه) حداقل یک یا دو تراکنش از طریق دستگاه پوز یا ATM انجام دهید تا بانک صورت حساب روز ۳۱ دسامبر را بدون دردسر به شما تحویل دهد.

3- توجه داشته باشید شماره حسابی که بر روی فیش حقوقی جهت مدارک بورسیه استانی ارائه میدهید، میبایست برای همان حساب مانده حساب ۳۱ دسامبر را دریافت نمایید.

موجودی حساب آخر روز میلادی یا مانده حساب ۳۱ دسامبر (11 دی ماه)

یکی از مدارک مورد نیاز برای بورسیه استانی در بعضی از استان‌ها مانده حساب ۳۱ دسامبر برای اعضای خانواده می‌باشد، برای فراهم سازی مانده حساب ۳۱ دسامبر به موارد زیر توجه نمایید:

1- مانده حساب ۳۱ دسامبر سرپرست خانواده
برای مانده حساب ۳۱ دسامبر سرپرست خانواده اون فیش حقوقی که سرپرست خانواده شما میگیره یک شماره حسابی بالاش نوشته است و این مانده حساب ۳۱ دسامبر باید مربوط به اون فیش حقوقی ای که سرپرست شما میگیرد باشد اگر فیش حقوقی سرپرست بدون شماره حساب بود یکی از حساب های سرپرستتون رو شما میتونید مانده حساب ازش بگیرید..

2- مانده حساب ۳۱ دسامبر برای خود و سایر اعضای خانواده
برای مانده حساب ۳۱ دسامبر خود و سایر اعضای خانواده از هر شماره حسابی که دارید می توانید مانده حساب بگیرید یعنی ممکن است شما و اعضای خانوادتون چند حساب مختلف در بانک های مختلف داشته باشید شما حسابی رو مانده حساب بگیرید که در ۳۱ دسامبر موجودی کمتری دارد. چون هنوز به ۳۱ دسامبر نرسیده ایم از الان می توانید حسابی که می‌خواهید ازش مانده حساب بگیرید رو خالی کنید.

3- مانده حساب در روز ۳۱ دسامبر (11 دی ماه) بهتر است بین ۵۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون باشد.

4- بانک ها معمولا بجای مانده حساب ۳۱ دسامبر گردش حساب ۳۱ دسامبر رو به ما میدن پس حتما در روز 11 دی ماه حداقل یک یا دو تراکنش با حسابی که می‌خواهید ازش مانده حساب بگیرید انجام دهید تا بانک صورت حساب روز ۳۱ دسامبر را بدون دردسر به شما تحویل دهد. به این نکته توجه کنید که اگر در ۳۱ دسامبر تراکنشی نداشته باشید می توانید به بانک بگویید که صورت حساب چند روز قبل یا چند روز بعد از ۳۱ دسامبر رو بهتون بدهد.

5- مانده حساب ۳۱ دسامبر نیاز به ترجمه ندارند چون می توانید از بانک بخواید که نسخه لاتین مانده حساب رو به شما بدهد، همچنین مانده حساب شما باید دارای مهر و امضا (ترجیحا مهر لاتین) باشد.

6- مانده حساب ۳۱ دسامبر برای تمامی دانشگاه ها و استان ها نیاز نیست. ولی چون ممکنه هنوز پذیرش نگرفته باشید و ندانید کدوم دانشگاه ایتالیا قراره برید بهتره قبل ۳۱ دسامبر حساب های که میخوایید مانده حساب بگیرید رو خالی کنید و در روز ۳۱ دسامبر تراکنش داشته باشید که بعدا به راحتی بتونید مانده حساب رو از بانک بگیرید.

7- دقت کنید که نام و نام خانوادگی شما که به صورت لاتین در مانده حساب ۳۱ دسامبر نوشته می شود کاملا مطابق با نام و نام خانوادگی شما در پاسپورت باشد.

نکات مهم :

بانک ملی مناسب ترین بانک ملی هست. هرچند برخی شعبه های بانک ملی، باجه ی ارزی دارند ولی از اونجایی که تعداد شعب بانک ملی در کل کشور زیاداست بخصوص برای کسانی که ساکن شهرهای کوچک هستند بانک ملی مناسبتراست . و برای برداشت ارز هم معمولا همون موقع که درخواست بدیم، ارز رو بهمون میدهند. و دقیقا هم همون ارز مبدا رو میدند. مثلا اگه حساب یورویی داریم اینا معادل ریال، دلار، درهم،دینار و ارز های دیگه رو نمیدن و فقط یورو بهمون میدن. هر وقت هم اراده کنیم از طریق سامانه بام پیشرو( با سامانه ی بام فرق داره) میشه مقدار موجودی و حتی گردش حساب رو چک کرد و حتی میشه گردش حساب ارزی رو بصورت pdf و با موبایل دانلود کرد.

سایت بانک ملی رو هم اگر چک کنید راحت می شود فهمید که کدام شعبه ها باجه ی ارزی دارد و کدام ندارد.

نکته مهم: افرادی که طی یکسال اخیر ارز دولتی رو خریدن یه حساب ارزی بانک ملی دارند. اون حساب رو حواستون باشه نمیشه داخلش پول نگه داشت و یا تمکن و گردش گرفت. اون حساب فقط برای گرفتن ارز دولتی هست.

حساب ارزی که بشود در آن پول نگه داشت و ازش تمکن و گردش گرفت بایستی حساب پس انداز ارزی باشد. البته حساب سپرده هم که سود ارزی میده میشود باز کرد و ازش تمکن و گردش گرفت ولی نکته اینجاست از حساب سپرده فقط در همون شعبه ای که حساب باز کردید میشه برداشت کرد. ولی حساب پس انداز ارزی ملی رو میتونید در یک شعبه حساب باز کنید و در هر شعبه ای در کل کشور که میخواید پول برداشت کنید. البته برداشتش از بقیه شعبه ها معمولا یک کارمزد بین صد تا دویست هزار تومنی داره. آخرین بار حدود ۱۲۸ هزار تومن کارمزدش بوده.

بانک سامان موقع برداشت مثل بانک ملی همون ارز مبدا رو میدهد و گردش حساب انگلیسی هم ارائه میدهد. مشکل این بانک این است که تعداد شعبه هاش در کل کشور کم هست و برای دوستانی که ساکن شهرای کوچک هستند مناسب نیست ولی برای ساکنان شهرای بزرگ میتواند مناسب باشد. البته همه ی شعبه هاش امورات مربوط به حساب ارزی رومیدهند. مشکل دیگه نسبت به ملی اینه که واسه برداشت حتی از حساب پس انداز باید یا به شعبه ای برید که داخلش حساب رو افتتاح کردید و یا اینکه به شعبه ای برید که داخلش پول رو واریز کردید. البته در همه ی شعبه ها میشه پول رو واریز کرد.

بانک پاسارگاد مثل دو بانک دیگر ارز مبدا رو میدهد و اینطور نیست که معادل ریالی یا مثلا ارزهای دیگه رو به جاش بدهد. در کنار تمکن انگلیسی، گردش حساب انگلیسی هم ارائه میدهد. همه ی شعبه های این بانک در کل کشور هم امورات مربوط به حساب ارزی رو انجام میدهند. و در همه ی شعبه ها میشه ارز رو واریز و یا برداشت کرد. ولی مشکلی که شعب تهران بانک پاسارگاد دارند اینه که معمولا در زمان حال ارز به ما نمیدهند و باید یکی دو روز قبل بهشون اطلاع داد که میخوام از حساب برداشت کنم و اونا هم یکی دو روز بعدش ارز رو بهتون میدهند. البته این مشکل رو فقط شعب تهران دارند. شعب شهرستان ها و شهرای کوچک بانک پاسارگاد معمولا همون روز درخواست ارز رو به صاحب حساب میدن ولی باز بهتره یکی دو روز قبل از برداشت از حساب بهشون اطلاع داد.

برای حساب ارزی عده ای بودند که دو هفته یا یک ماه قبل از نوبت ویزا متریک حساب ارزی یک جا باز کردند.بعضی ها هم قبل از 6 ماه حساب ارزی داشتند. بهتر است ریسک نکنیم حساب ارزی قبل تر باز کنیم.

پیشنهاد ما به شما با این وضعیت یورو خورد خورد حساب ارزی بالا ببرید بانک های که بهتر است بزاریم ملی وسامان است. که اگر حساب شش یا سه ماه باشد سود هم تعلق می گیرد.سعی کنید قبل از اینکه گردش اصلی را می گیرید حتما یک نسخه ازمایشی از بانک بگیرید که به دستورش اشنا بشوید.و بانکی را انتخاب کنید که شماره حساب در آن ذکر نشده باشد مثلا رفاه سامان ملت در این بانکها شماره حساب نوشته نمی شود و حساب ارزی اپشنال هست . می توانید حساب مشترک هم داشته باشیدو سفارت به نسبت سهم سرپرست را محاسبه میکند. ایتالیا برای رفع نقصی حداقل ده روز فرصت میدهد.

توجه:

استان لاتزیو (رم) برای بورسیه نیاز به این مدرک ندارد.
(ساپینزا تورورگاتا و…)

آدرس کوتاه این صفحه: https://royal-visa.ir/go/5gnm

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *